Panera fisk

Det går inte att jämföra med fiskpinnar,
 
egen panering är så gott. Lite kladdigt och tar någon minut extra men helt klart värt besväret. Jag brukar panera hajmalfilé eller rödspätta och allra godast är det med kall romsås till och hemlagat potatismos.
 
Redo för att börja kladda med paneringen...
 
Om du vill ge dig på det här projektet själv så behöver du vispa upp ägg i en skål och blanda mjöl, ströbröd och lite salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sen i mjölblandningen och stek dem i smör och lite olja. Eftersom paneringen suger upp massa fett i pannan behöver man fylla på med mer smör och olja efter varje fisk har stekts färdigt.
 
Sen kan du hålla de färdigstekta fiskarna varma i ugnen på 150° tills det är dags att äta
 
Hemlagat från botten till toppen, då är det godast
 
Jag rev ner en bit Västerbottenost i potatismoset och kryddade det med grovmalen svartpeppar, det blev jättegott!
 
Mille
 
 

Matlagning för mig

När jag bläddrade igenom mina kokböcker häromdan
 
hittade jag ett citat i Pluras kokbok som fångade mig direkt. Det var både totalt igenkännande men också inspirerande inför året och all spännande matlagning jag ser fram emot.
 
 
Trevlig helg!
 
Ska du laga något gott i helgen?
 
Mille
 

Nytt i köket

Jag kan äntligen baka ordentligt
 
Fick en köksassistent i julklapp av sambon
 
Jag har önskat mig en köksassistent ett tag nu och har haft svårt att hitta en som bara knådar och vispar, inget annat. I övrigt vet jag att jag aldrig kommer att behöva en köttkvarn och hacka grönsaker gör jag helst för hand. Annars kan jag komplettera med stavmixer och blender. Jag invigde den nya maskinen direkt och bakade två bröd att stoppa in i frysen. Receptet hämtade jag från min Arla-app, Hurtbulle heter brödet och det är fullt med nötter och frön och fiberhavregryn.
 
Jag har fått lite andra fina grejer till födelsedag och jul också.
 
Mitt nya magnetiska knivställ
 
De fina globalknivarna är min sambos som han fick i 30årspresent. Det tog ett tag innan jag vågade använda dem eftersom de är rent ut sagt sylvassa, en eller två naglar har jag skalat av med dem. Men nu är jag helt tokig i dem, vilken skillnad det blir i matlagningen när man har riktigt bra knivar!
 
Jag fick också ett kokboksstativ i trä som passar fint ihop med knivstället
 
Vissa kokböcker är dock lite för stora för stativet tyvärr. Men då passar det jättebra att ställa mobilen på det för alla recept-appar!
 
Mycket smidigare.... nu ser man hela receptet, det gäller bara att inte kladda ner telefonen när man ska låsa upp den efter att skärmsläckaren går på
 
Tack för fina presenter!
 
 
Mille
 

Jul & Nyår

Inga konstigheter stod på julbordet i år...
 
bara massa gott som vanligt! Och det var inte lite av det goda! Mycket hemlagat med knyte från hela släkten. Det enda som saknades var mammas god Janssons frestelse eftersom mina föräldrar tyvärr blev sjuka och inte kunde vara med på själva julafton. Tråkigt men sant. Vi ska fira "Lill-jul" med familjen igen på fredag istället, men då blir det inte julmat på menyn igen.
 
Ett axplock från julbordet
 
Sen några år tillbaka är det här en favoritsill på julbordet...
 
... efter Tina Nordströms recept dock, helt egen är den inte. 
 
På nyårsafton hade vi återigen bjudningen hemma hos oss i huset (det känns nästan som om vi inte gjort annat än kalasat sen vi flyttade in för ca två månader sen). Det blev en nyårsmiddag med sex vuxna och två barn och alla hjälptes åt med tillagning och upplägg. Till förrätt åt vi en toast med min hemmagjorda skagenröra och gravad lax, viktigt att nämna att Danne rostade brödet och Christer rullade laxrosor av laxen. Huvudrätten bestod av potatisgratäng, som jag inte hjälpte till med ett dugg utan det var enbart sambon och vännernas skapelse (jättegod!), och till den hade vi fondue med kött i olika marinader och broccoli, zucchini och aubergine samt fyra olika såser.
 
Fonduegrytorna som vi hade på bordet var ihoplånade kvällen till ära men nu är vi jättesugna på att köpa en egen, det är verkligen ett trevligt sätt att äta på, äta och doppa och snacka i timmar.
 
Godare toast får man leta efter
 
Efterrätten gjorde vår vän Maria och den här mastiga chokladkakan var bara hälften, vi fick en pannacotta med lime på digestivebotten också
 
Tänk vad mycket gott vi har ätit för att avsluta året på bästa sätt.
Nu vill jag önska alla en God (läs: Smaklig) Fortsättning på det Nya Året!
 
 
Mille
 

RSS 2.0