Nyårsdessert

Passionsfrukt och fluff i glas
 
Den här Nyårsafton valde vi att avsluta året i lite "Halv åtta hos mig"-anda. Jag och sambon blev ansvariga för efterrätten och hittade en läskande dessert med passionsfrukt (en av mina favoritfrukter). 
 
Recept för 6-8 personer 
 
 Ingredienser:
  • 16 digestivekex

  • 5 passionsfrukter

  • 2 citroner

  • 1 vaniljstång

  • 2,5 dl mellangrädde

  • 3 äggulor

  • 1,5 dl florsocker 

  • 250 g Philadelphiaost

  • citronmeliss eller färsk mynta

  • 2 dl vispgrädde

    Och lite riven choklad på toppen

    Gör så här:

 
1. Bryt sönder alla kexen till små bitar och smulor. 
 
2. Gröp ur passionsfrukterna . Pressa ena citronen och blanda 1 halv dl citronsaft med passionen. 
 
3. Skåra vaniljstången på mitten och skrapa ur alla frön. Vispa grädden och blanda i vaniljen. 
 
4. Vispa äggulorna och florsockret pösigt (vilket jag är osäker på vad det betyder, men kör helt enkelt elvispen tills äggulorna liksom kan stanna av sig självt i bunkens kanter) 
Tillsätt Philadelphiaost, lite rivet citronskal och en skvätt pressad citron efter eget tycke och smak. 
 
5. Blanda ihop smeten med vaniljgrädden. Vispa allt till ett jämt fluff. 
 
6. Välj ut snygga glas till serveringen och varva kex, fluff, passion, fluff, kex och överst passion. 
 
7. Låt stå kallt ett par timmar innan servering. 
 
8. Vispa vispgrädden och spritsa på en klick på vardera glas. Garnera med riven choklad och citronmeliss eller mynta.
 
Gott Nytt matår, 2014
 
önskar Mille
 
 

RSS 2.0