Korvkurs

Så här glad blir man av att stoppa korv
 
I födelsedagspresent (för nästan exakt ett år sedan) fick jag ett presentkort på en Korvkurs.
 
Jag måste säga att jag hade ingen aning om vad jag hade att förvänta mig inför korvstoppningskvällen, men det var mycket lättare och roligare än jag hade trott i alla fall. På kursen fick vi dock inte mala eget kött utan mestadels lära oss om hur man stoppar och olika recept på olika korvar.
 
Jag testade att göra merguez-korv och grekisk bondkorv. Båda ganska lika i smaken, men i grekisk bondkorv var det mycket fler ingredienser och till och med en skvätt vitt vin för den där grekiska smakens skull.
 
Kul var det! Gott blev det också. Mycket grynigare till konsistensen än den korv man vanligen köper i affären... vilket berodde på att köttfärsen var så pass grovmalen och lök och annat var finhackat och inte mosat ner i nån finfördelat mojs. Nej, robusta rejäla korvar blev det!
 
Testa någon gång ni också.
 
Mille
 

RSS 2.0