Jul & Nyår

Inga konstigheter stod på julbordet i år...
 
bara massa gott som vanligt! Och det var inte lite av det goda! Mycket hemlagat med knyte från hela släkten. Det enda som saknades var mammas god Janssons frestelse eftersom mina föräldrar tyvärr blev sjuka och inte kunde vara med på själva julafton. Tråkigt men sant. Vi ska fira "Lill-jul" med familjen igen på fredag istället, men då blir det inte julmat på menyn igen.
 
Ett axplock från julbordet
 
Sen några år tillbaka är det här en favoritsill på julbordet...
 
... efter Tina Nordströms recept dock, helt egen är den inte. 
 
På nyårsafton hade vi återigen bjudningen hemma hos oss i huset (det känns nästan som om vi inte gjort annat än kalasat sen vi flyttade in för ca två månader sen). Det blev en nyårsmiddag med sex vuxna och två barn och alla hjälptes åt med tillagning och upplägg. Till förrätt åt vi en toast med min hemmagjorda skagenröra och gravad lax, viktigt att nämna att Danne rostade brödet och Christer rullade laxrosor av laxen. Huvudrätten bestod av potatisgratäng, som jag inte hjälpte till med ett dugg utan det var enbart sambon och vännernas skapelse (jättegod!), och till den hade vi fondue med kött i olika marinader och broccoli, zucchini och aubergine samt fyra olika såser.
 
Fonduegrytorna som vi hade på bordet var ihoplånade kvällen till ära men nu är vi jättesugna på att köpa en egen, det är verkligen ett trevligt sätt att äta på, äta och doppa och snacka i timmar.
 
Godare toast får man leta efter
 
Efterrätten gjorde vår vän Maria och den här mastiga chokladkakan var bara hälften, vi fick en pannacotta med lime på digestivebotten också
 
Tänk vad mycket gott vi har ätit för att avsluta året på bästa sätt.
Nu vill jag önska alla en God (läs: Smaklig) Fortsättning på det Nya Året!
 
 
Mille
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0