Pizzabullar
Bullformar behöver man!
Sen kommer degen:
-
25 g jäst
-
2 ½ dl ljummet vatten
-
1 tsk salt
-
1 tsk socker
-
1 ägg
-
6 dl vetemjöl
-
1 ½ dl grahamsmjöl
Och fyllningen:
-
1 burk krossade tomater
-
½ dl delikatesskryddad tomatpuré
-
2 tsk pizzakrydda
-
rökt skinka skuren i strimlor
-
1 burk skivade champinjoner
-
massa riven ost
Gör så här:
1. Rör ut jästen med vattnet i en bunke. Blanda i övriga deg-ingredienser och knåda ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under plastfolie i ca. 30 minuter.
2. Häll av vätskan på tomaterna och blanda ihop dem med tomatpuré och pizzakrydda. Häll också av vattnet på champinjonerna.
3. Sätt ugnen på 250°. Lägg ut bullformarna på en plåt och smörj dem med lite olja i botten, tyvärr ett pilligt men nödvändigt arbete.... man kan ju sätta någon man är lite irriterad på att göra det - lillebror? svärmor? grannen?
4. Arbeta samman degen på en mjölad bänk. Den kan vara lite kladdig. Men vill man så går det! Dela den senare i två och kavla ut en del i taget ill en någorlunda rektangulär form.
5. Fördela tomatsåsen, skinkan, champinjoner och ost över degen. Rulla sedan ihop det hela som en rulltårta.

