Enklaste tonfiskpastan medan båten guppar

När det vankas båtsemester är det inte alltid att köket står helt stilla när maten ska lagas.
 
Så det gäller att kunna laga lite enkel mat under färden medan en styr och vågorna guppar. Däremot har jag så svårt för att bara vräka i mig lite snabbmakaroner och en burk tonfisk för att bli mätt, utan jag försöker göra maten enkel, men lite fin i kanten. Självklart måste man inte göra den här pastan under en båtfärd, den är ju himla god och enkel hemma också.
 
Ingredienser:
2 portioner
  • pasta av valfri mängd

  • minst 1 dl vitt vin

  • en burk tonfisk i vatten

  • 1-2 vitlöksklyftor

  • 1/3 flaska Felix soltorkadtomatsås

  • salt och peppar

Gör så här:
 
1.Koka pasta av valfri sort så länge som det står på förpackningen.
 
2. Häll av vattnet och häll istället på en rejäl skvätt vitt vin med pastan. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt vinet puttra lite i botten på kastrullen så att alkoholen kokar bort.
 
3. Öppna tonfiskburken och häll bort vattnet. Häll i tonfisken ovanpå pastan och pressa i vitlöken. Tillsätt även soltorkadtomatsåsen, salta och peppra. Krydda upp mer om du känner för en starkare smak.
 
4. Rör om allt i en och samma kastrull (spar ju på disk också) och låt tonfiskpastan stå på plattan tills den är genomvarm.
 
 
Båtpasta av finaste slag
 
 Mille
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0