Smarrig fisk hos Steffi
Fisk i ugnen med riktigt god sås.
När jag var hos Steffi i onsdags blev jag bjuden på en så god fiskrätt att jag var tvungen att sno receptet. Jag tror att pricken över i:et var att såsen delvis var riktigt gräddig och delvis innehöll finhackad kalkon som gav någon speciell sälta. I orginalreceptet stod det skinka, men Steffi valde kalkon och det är nog samma smak nästan.
Ingredienser:
(till 4 personer)
-
4 bitar torskrygg
-
flytande margarin (till att smöra formen)
-
3 dl grädde
-
1 msk dijonsenap
-
1 dl riven ost
-
3 skivor finhackad påläggsskinka eller kalkon
-
1 dl finhackad gräslök
-
salt
-
svartpeppar
Gör så här:
1. Smöra en ugnsfast form och lägg ut fiskbitarna.
2. Blanda ihop grädde, senap, ost, skinka/kalkon, gräslöken salt och peppar i en skål.
3. Häll blandningen över fisken.
4. Swosch in i ugnen i 225° i ca. 20 minuter.
Servera med fräst spenat och kokt potatis.... och garnera gärna på tallriken med några färska räkor så ser det extra piffigt ut.
Mille