Favoritkladdkaka


Favoriten!

Det här receptet kan jag nästan utantill, men jag brukar slå upp det ändå för att dubbelkolla - man vet att kakan är en favorit när sidorna i receptboken dammar av mjöl och har fläckar som gör att de nästan klibbat ihop.
Det bästa med den här kakan är att den är så härligt seg, och att du vispar ihop den på några sekunder men att den sen tar 35 minuter i ugnen. Däremot bör den absolut inte ätas direkt för halva smaken framträder först när den fått stå i kylen minst en dag. 
Enligt receptet ska kakan bli till rutor och alltså gräddas i en fyrkantig form, men det går lika bra med en rund om du hellre vill det!

  • 100 g smör

  • 2 ägg

  • 3 dl socker

  • 1½ dl vetemjöl

  • 4 msk kakao

  • 1½ tsk vaniljsocker (men jag brukar fuska med en hel matsked!)

  • 2 tsk bakpulver

Gör så här:

1. Ugnen ska stå på 150º. Smörj och bröa en form.

2. Vispa ägg och socker, ni vet så där "pösigt" - vad det nu än betyder?

3. Smält smöret och rör ner det

4. I med alla torra ingredienser. Vispa ihop.

5. Skrapa ur den sega smeten och bred ut den lite i formen - den måste dock inte täcka ända ut i kanterna för det smälter ju ihop i ugnen.


Grädda i 35 minuter...


... och medan kakan gräddas kan du göra så här... vilken egentligen är det allra bästa med bakning!


Receptet är hämtat ur boken "Kladdkakor" av Maria Öhrn

Mille


Kommentarer
Marie

Receptet är nerkladdat på ett papper, måste testa det väldigt snart! Älskar recept med sådana ingridienser som man alltid har hemma :) kram

2011-04-15 @ 10:55:30
URL: http://livetotelltheworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0