Cheesecake med varma bär
Den här Cheesecaken gör man i tre lager och den är himla krämig och god.
Så god att till och med den som säger sig inte gilla Cheesecake ändå måste smaka!
Du behöver:
-
10 Digestivekex
-
100g smält smör
-
1 paket Philadephiaost (200g)
-
3 ägg
-
1 ½ dl socker
-
två burkar Creme Fraishe (400g)
-
en sked vanliljsocker (du väljer själv storlek på skeden)
-
1 dl florsocker
Gör så här:
1. Mosa alla kexen med en stavmixer och blanda ihop smulorna med smöret. Platta ut kexsmeten så att de täcker botten på en rund form med löstagbar kant. Grädda i ugnen i 200° i 10 minuter.
2. Medan kexbottnen står i ugnen vispar du Philadelphiaost, ägg och socker med elvisp tills det har blivit en slät smet. När kexbottnen är klar i häller du smeten över och ställer tillbaka in i ugnen i ca. 35 minuter. Det ska synas att smeten har stelnat och då vet du att den är klar.
3. Till sista lagret måste kakan svalna först och ugnen ska sänkas till 180°. Rör ihop Creme Fraishe, en sked vaniljsocker (jag gillar vaniljsocker så min sked är ganska stor) och florsockret med en slickepott. När kakan har svalnat brer du ut krämen i ett jämt lager över hela kakan och ända ut i kanterna. Sist ska hela alltet in i ugnen i ca. 10 minuter för att stelna till.
Sen ska Cheesecaken in i kylskåpet och bli härligt kall.
Servera med varma bär, som du enkelt gör av frusna bär och lite socker som du kör i micron tills de, ja, blivit varma helt enkelt.