Försöker vara lite nyttig

Hur bra det går vet jag inte.

Det är ju fruktansvärt många nu som har tagit sig an både GI-metoden och LCHF men jag har nog konstaterat att ingetdera passar mig direkt. Ibland vill jag kunna vara spontan i mitt matlagande och inte behöva styras av bestämda ingredienser och recept. Dock kan man ju tänka lite på midjemåttet så här innan sommaren, det är ju svårt att undgå!

Det handlas mycket grönsaker till vårt hem just nu. Jag försöker att äta regelbundet, lite mindre portioner och mindre onyttigheter och kolhydrater. Det är roligt också att prova lite nytt, som t.ex. quinoa som jag gjorde en sallad på igår. Annars kommer jag nog aldrig hålla mig till någon diet så länge jag är så matglad som jag är idag.


En nyttigare tallrik har sett ljuset i Milles kök

Gårdagens middag bestod av en laxflé toppad med färskost vitlök/örter, en ostomelett och quinoasallad med tomat, äpple, paprika, lök, salladsblad och basilika smaksatt med min goda olivolja med citronsmak.

Mille


Pannbiff med lök

Äter man det fortfarande?

När jag var barn var pannbiff med lök en ganska vanlig måltid i vårt hem och nästan alltid serverade Pappa den maträtten med sin egeninlagda ättiksgurka. När vardagsstressen började trycka på brukade Mamma förenkla med att skippa de hemmagjorda pannbiffarna och bara steka upp färdigköpta pannbiffar eller köttbullar och lägga i såsen. Dock är pricken över i att steka mycket gul lök tills den blir alldeles glansig och ösa ner i såsen.

Brunsåsen kan du göra själv om du vill vara avancerad men annars tycker jag att en förpackning brunsås från Knorr eller Blåband funkar fint.


Liten färgblanding på tallriken

Jag byter ibland ut den vanliga kokta potatisen mot ugnsrostade rotfrukter. Delvis för att jag tycker att de är så goda och delvis för att kokt potatis serveras så ofta på jobbet att man lätt tröttnar på det.

Mille


Smarrig lax

Använde ett recept från tidigare...

men bytte ut torsken mot lax och gräslöken mot dill och det måste bara uttryckas som "riktigt jävla gott"! Fiskreceptet kommer från en vän i Malmö och det måste nog vara den godaste fiskgratäng jag gjort (Recept).


En vardagsmiddag blev till en festmåltid

Nästa gång jag gör den här fisken kommer jag nog slå på stort ännu mer. Har funderat på att lyxa till ytterligare med färska räkor och färsk dill istället för fryst. Ett hemlagat potatismos kommer nog passa perfekt till också men den här gången serverade jag med ris.


Visserligen bara vatten till måltidsdryck och kastrullen på bordet, men lite festligt som vardagsmiddag tycker jag det blev


Mille


RSS 2.0