Fisk - mitt i flytten

Jag håller på att flytta...
 
och som ni alla säkert vet så ställer man sig inte gärna och gör storkok på kvällarna efter jobbet då. Kartonger ska packas och det ska fotas och visas och kånkas och bäras. Lägenheten är så toppstädad nu att jag knappt har vågat röra något i köket. Men, idag tänkte jag laga en god fisk i alla fall och jag har lagt fram torsk och räkor som har tinat till den här måltiden.
 
Fisken jag ska göra blir en slags ugnsgratäng men inte på det vanliga viset. Jag minns ett recept som jag har i en av mina pärmar - som självklart är nerpackad i en flyttkartong för tillfället, men jag tror att jag kan klura ut det ändå.
 
Kort och gott fräser man lök, paprika och tomat med lite chili, salt och peppar, samt gurkmeja och spiskummin. Häll över en burk kokosmjölk. Skala räkorna och lägg torsken, skuren i mindre bitar tillsammans med räkorna i en ugnsfast form och häll grönsaksblandningen ovanpå. Värm i ugnen i ca. 20 minuter i vad jag gissar kan vara någonstans mellan 200-225°.
Jag tror att jag testar med lite basilika och mynta i såsen den här gången också, så att jag får möjlighet att skryta om mina fantastiska kryddväxter som bara blir större och större.
 
Servera med ris! Ät och vad glad!
 
Mille
 
 
Ps. Det ska bli väldigt spännande att blogga från mitt nya fina kök sen när jag flyttat in i vår villa. Hoppas att ni läser och lär även då.
 

RSS 2.0