Enkel grovlimpa
· 1 dl fiberhavregryn
· 3 dl grahamsmjöl
· 5 dl vetemjöl
· 2 tsk bikarbonat
· 1 tsk salt
· 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
· ½ dl sirap eller honung
· 1 dl lingonsylt
Valfritt
· Frön och nötter efter egen smak, en liten näve av varje sort
Gör så här:
1. Smörj en avlång brödform riktigt ordentligt. Flytta ugnsgallret längst ner i ugnen och sätt ugnen på 200°.
2. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i alla kladdiga. Blanda ihop allt ordentligt för hand eller kör några minuter i en degknådare. Det ska bli snarare en smet än en deg.
3. Klicka ner smeten i brödformen och tjoff så är det klart.
4. Ja, sen ska brödet gräddas i ugnen i 55 minuter ungefär.
5. När brödet är klart måste det vändas ut ur brödformen direkt och sen svalna under en duk.
