Italienskt bröd

Gott och jättelätt att baka,

du kan inte misslyckas med det här brödet.


Nybakat bröd som doftar underbart i hela lägenheten

Recept till 2 bröd:

  • 1 paket jäst

  • 5 dl ljummet vatten (fingervarmt)

  • 2 msk olja

  • 2 tsk socker

  • 2 tsk salt

  • 2 nävar solroskärnor

  • 10 – 12 dl vetemjöl

 Gör så här:

1. Smula sönder jästen i en bunke.

2. Häll ljummet vatten över jästen och rör om tills den har löst upp sig helt.

3. Tillsätt olja, socker, salt, solroskärnor och nästan allt mjöl. Arbeta ihop degen med knådarna till elvispen och tillsätt mer mjöl om det behövs. Du vet att det behövs om degen inte självmant släpper ifrån kanterna på bunken.

4. Lägg en bakduk över degen och låt den jäsa i 20 minuter.

5. Ta upp degen på en mjölad bänk och knåda snyggt ihop två längre bröd som du placerar på bakplåtspapper på en plåt.

6. Skär snitt i brödet med en vass kniv och strö över lite mjöl. Sätt på ugnen på 225º. Låt sedan bröden jäsa under bakduken i 30 minuter. Det är väldigt bra att ställa plåten ovanpå ugnen så jäser det som bara den av värmen.

7. Grädda bröden i ca. 25 minuter på nedersta falsen i ugnen.

8. Låt de färdiga bröden svalna under en bakduk så blir de inte så skorpiga i ytan. Vill du däremot ha en hårdare kant på bröden så låt de svala helt i den fria luften.


Mille



Kommentarer
Marie

Mums, det låter inte helt fel :)

2011-04-26 @ 10:03:16
URL: http://livetotelltheworld.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0