Panera fisk
Det går inte att jämföra med fiskpinnar,
egen panering är så gott. Lite kladdigt och tar någon minut extra men helt klart värt besväret. Jag brukar panera hajmalfilé eller rödspätta och allra godast är det med kall romsås till och hemlagat potatismos.

Redo för att börja kladda med paneringen...
Om du vill ge dig på det här projektet själv så behöver du vispa upp ägg i en skål och blanda mjöl, ströbröd och lite salt på en tallrik. Doppa fiskfiléerna först i ägget och sen i mjölblandningen och stek dem i smör och lite olja. Eftersom paneringen suger upp massa fett i pannan behöver man fylla på med mer smör och olja efter varje fisk har stekts färdigt.

Sen kan du hålla de färdigstekta fiskarna varma i ugnen på 150° tills det är dags att äta

Hemlagat från botten till toppen, då är det godast
Jag rev ner en bit Västerbottenost i potatismoset och kryddade det med grovmalen svartpeppar, det blev jättegott!
Mille
Kommentarer
Marie
Jag håller med, hemmagjord panering ska det vara :) När kommer du till skåne?
Svar:
Mille