Pastablandning

Igår fick det bli en enkel och snabb middag,

lagad på det jag hade i frysen.


Färdigkokt pasta, köttfärssås, ärtor...

Eftersom jag är expert på att laga mat i stora mängder, hellre än små, så får jag ofta mycket rester att lägga i frysen. Risken är ju dock att resterna blir liggande där men det är ju det vi ska undvika, eller hur!? Jag tycker inte heller om att kasta mat så jag fryser in allt som man kan frysa. Färdigkokt pasta till exempel.

Jag tinade båda matlådorna en stund på auto-defrost i micron, men om man har lite mer framförhållning kan man ta fram dem i god tid istället och låta tiningen ske utan microvågor.
När pastan och köttfärssåsen var halvtinade värmde jag allt ihop med lite flytande margarin i en stor stekpanna. Jag kryddade på med lite nytt för att piffa upp smakerna (använd helt enkelt de kryddor du hade från början i köttfärssåsen). På med en skvätt ketchup och lite vatten, för att det inte ska bli torrt. Ärtorna hällde jag i en liten skål med vatten och värmde i micron i cirka tre minuter, och när de var klara fick de också hoppa i pastablandningen.

Klart!

Mille


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0