Nyårssupé

Välkommen år 2011!

Nu ska det lagas en massa god mat det här året och jag ska försöka blogga och skriva så mycket jag kan om det. Tänkte mig att jag ska testa på en hel del nya recept, som jag velat länge men av ren lathet har kokböckerna och pärmarna tyvärr börjat bli dammiga i min stora samling. Men nu blir det andra bullar så att säga, och det ser jag verkligen fram emot.

Mitt nyår blev en härlig fest med många nya smakupplevelser. Kan dock säga att min rosa champagne (mousserande rosé) var mindre god så jag fick skåla i annat också.

Jag får även passa på här att tacka värdparet och alla trevliga vänner för den goda middagen och den roliga festen!

Nyårsmenyn:

Förrätt nummer 1

Ostron. Till dem hade vi pressade citron, finhackad rödlök och ett glas franskt mousserande vin


Så här såg jag ut när jag smakade mitt första ostron någonsin

Att äta ostron var en spännande upplevelse och jag var onödigt rädd för det. Eftersom jag gillar skaldjur och musslor i övrigt så borde det ju bara var det hemska ryktet om ostrons konsistens som skrämde mig, och så var det. Jag blev överbevisad och ostronet slank ner så fort att konsistensen inte ens kändes. Med lite citron och lök, samt den salta havssmaken så blev det en helt okej smak på det hela. Det kändes exotiskt och lyxigt till och med.

Förrätt nummer 2

När vi satt oss vid det fint dukade bordet blev det en toast med skagenröra

Varmrätt

Hjortstek med potatisgratäng och rödvinssås

Inte ett halvfabrikat i sikte och varmrätten smälte i munnen. Potatisgratängen var som en liten prick över i:et även spetsad med vitlök, oliver och soltorkade tomater. Jag har aldrig ätit hjort tidigare heller, vad jag minns, så det blev kvällens andra premiär. Smaken var god, köttet mjukt och det smakade inte så mycket vilt som om man jämför med till exempel älg.


Som vanligt skyndade jag mig långt fram i matkön


Kvällens kock nämnde detta som den perfekt rosa hjortsteken

Efterrätt

Crème brûlée med björnbär

Tredje premiärsmakningen för mig under kvällen blev efterrätten som var fantastiskt god med en jättelen vaniljsmak. Jag tänker definitivt ta reda på ett bra recept till Crème brûlée och själv lära mig hur man gör den här snygga efterrätten.


Mina vänner står och bränner socker till den karamelliserade ytan på Crème brûléen

Efter den här långa härliga middagen var det nog ingen av oss som gick hungrig ut och tittade på fyrverkerierna vid tolvslaget...

Gott Nytt År!

MilleKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0